Tenerife utazás • Tenerife apartman • Utazás részletei • Tenerife • Tenerife programok • Karnevál • Tenerife látnivalók • Playa de las Americas • Teide • Masca  
Los Gigantes • El Medano - Windsurf • Santa Cruz  • Puerto de la Cruz • Loro Park • Siam Park • Tenerife képek • Kanári szigetek • Santa Cruz • Gran Canaria  
 

Tenerife utazás
- Ingyen Apartman
- Hogyan szervezzem?
- Tenerife hírek
- Utazás részletei
- Tenerife repülőjegy
- Apartmanjaink
- Szolgáltatásaink
- Szólj barátaidnak
- Mi már voltunk
- GY.I.K
- Hírlevél
Utazás részletei
Tenerife
Tenerife látnivalók
Kanári szigetek
Tenerife hírek
  Tenerife utazás - Tenerife repülőjegy
 
Tenerife Repülőjegy

Most, hogy már Tenerifére ingyenes szállással is lehet utazni (bizonyos feltételekkel) a kulcskérdés az olcsó Tenerife repülőjegy lett.

A Tenerife repülőjegyet önállóan kell megvenni, többek közt azért, hogy ott se lehessen bújtatott költségre gyanakodni. Természetesen segítséget minden utasnak tudok adni. Itt az oldalon is segítünk a lehetőségek, előnyök és hátrányok felsorolásával.

Tenerife Repülőtér

Az első és legfontosabb tudnivaló repülőjegy vásárlásakor, hogy a Tenerife Reina Sofia, a déli reptér, a legkényelmesebb megoldás. Innen ugyanis akár taxival is 20 euróért juthatunk el a Regency Clubba. Az északi reptérről ennél sokkal körülményesebb az eljutás Playa de las Americasba.

A másik fontos tényező, hogy előbb a szállásfoglalást kell intézni és a repülőjegyet csak utána szabad megvenni. Természetesen tájékozódni már a szállásigénylés előtt is jó. Meglévő szállásfoglalást általában 1-2 nappal gond nélkül arrébb lehet tenni, ha a Tenerife repülőjegy vásárlásnál kiderül, hogy olcsóbb a jegy pár nappal előbb vagy később.

A legkényelmesebb Tenerife repülőjegy megoldás a charter. Jelenleg csak a Neckermann indít chartert Budapestről. Az idei menetrend szerint hajnali indulással és kora reggeli érkezéssel Tenerife déli repterére. Normál esetben ez a megoldás kb. 125 000 Ft/fő (illetékkel mindennel) listaáron érhető el. A Neckermann rendszeresen meghirdet akciókat erre a járatra, amikor 20 000- 30 000 Ft-tal olcsóbban is kínálja akár a jegyeket. Ezek általában az indulási időpont előtt 1-2 héttel érhetők el. Így ha valaki biztosra akar menni, és fontos számára a tervezhetőség, nem tud várni az olcsóbb charter jegyre.
Korlátozott számban tudunk kedvezményes (akár 90 000 Ft-os) Tenerife repülőjegyet igényelni erre a járatra. Egyedien kérünk le árajánlatot, konkrét időpontra.

A következő kézenfekvő megoldás lehet a bécsi illetve grazi indulásos Tenerife repülőjegy.  Ezekről a helyekről több légitársaság is indít közvetlen járatot Tenerifére.  A legismertebbek a TUI, Air Berlin, Fly Niki, Austrian Airlines, Lauda Air. A felsorolt társaságoknál elég rapszodikus ára van a Tenerife repülőjegynek. Láttam már igen kedvező 60 000 Ft körüli árat, ami tartalmazott minden költséget, de a 200 000 Ft feletti ár (ami igen extrém) is előfordult már. Megéri nézni őket akciók kedvéért.

A fentiek után már az átszállásos Tenerife repülőjegy jöhet csak szóba. A legkényelmesebb ezek közül a menetrendszerinti Malév járattal eljutni Madridba onnan pedig az Ibéria járatával Tenerifére. Ez a megoldás azért kényelmes, mert csak 1-2 óra átszállási idővel kell számolni. Megvannak a hátrányai is az idei menetrendnek. Vagy az északi reptérre, Santa Cruz mellé érkeznek meg, ahonnan lehetőség van busszal eljutni Playa de las Americasba, de  nyugodt szívvel csak a bérelt autós közlekedést javaslom, vagy a déli reptérre érkeznek ugyan, de éjszaka. Árban a kedvezők közé sorolnám, hiszen mát 69 000 Ft-tól elérhetőek a teljes áru (átszállással, illetékkel stb. díjjal együtt) Tenerife repülőjegyek. Ennél a verziónál fontos az előre gondolkodás, mert akkor van lehetőség az említett áron jegyet venni.

A másik átszállásos lehetőség a fapados repülőjegy. Egy átszállással el lehet jutni Tenerifére kifejezetten olcsó áron. Ez a típusú Tenerife repülőjegy már 30 000 Ft-tól elérhető, több légitársaságot összekombinálva. A fapados repülőjegy akkor éri meg, ha időben megveszik a jegyet. Akár 3-4 hónappal az indulási időpont előtt is megéri megvenni, hogy igazán olcsó legyen. Kiemelt időpontokra (iskolaszünet, nyár, téli ünnepek…) nem javaslom ezt a megoldást, mert a jegy alig olcsóbb, mint mondjuk a Malév Ibéria kombináció (időben megvéve). A fapados repülőjegy másik hátránya, hogy hosszú átszállási idővel kell számolnunk. Ez akár 10 óra is lehet egy reptéren, akár éjszaka. A fapados repülőjegy másik hátránya, hogy szinte képtelenség egyik másik légitársasággal kommunikációba keveredni, ha mondjuk, időpontot szeretnénk cserélni, vagy bármi mást intézni. Természetesen kivédhetetlen előnye az ára.

Vannak olyan merész utazók, akik szabadjára engedik a fantáziájukat és a fapados repülőjegy vásárlás hátrányait előnyükre fordítják. Egy pár ötlet:

  • Valóban hosszú az átszállás Madridba, de Madrid gyönyörű éjszaka és az időjárási viszonyok még a téli éjszakai barangolást is megengedik.
  • Hosszú átszállást mondjuk Dublinba meg lehet fejelni 1-2 ott töltött éjszakával és megnézni egy pár nevezetességet, leöblítve finom ír sörrel.
  • Szeret és tud autót vezetni, és többen is utaznak, bátran indulhatnak távolabbról közvetlen járattal. Frankfurt Hahn 1000 km ugyan Budapestről, de végig autópálya és a hosszú távú parkoló 20 euró a kint tartózkodás idejére Tenerife repülőjegy pedig akár 15 000 Ft-ért is megvehető.          

Szívesen segítek keresőkkel, ötletekkel, hogy az Ön igényeinek megfelelő Tenerife repülőjegy elérhetővé váljon.

 
Tenerife Repülőtér
Tenerife Repülőtér
Tenerife Repülőtér
Tenerife Repülőtér